Als je een nieuwe passie wilt ontwikkelen in het beeldhouwen in hout. Loop dan niet in eerste instantie enthousiast naar de winkel om gutsen te kopen.

Gutsen kopen doe je niet zomaar. Er zijn wel honderden verschillende soorten gutsenNatuurlijk is mijn standpunt ook bespaar nooit op de kwaliteit van gereedschap. Maar bij gutsen kopen ligt het wat anders.

Ga eerst een cursus volgen en ervaar welke gutsen bij je passen voordat je gutsen gaat aanschaffenWelke gutsen je koopt is sterk afhankelijk van je manier van werken. Dus maak je groot en grof werk, maakt  je kleine beelden, of steek je liever reliëfs, ga je houtsnijden etc.

De keuze voorde gutsen is natuurlijk ook afhankelijk van je eigen fysieke gesteldheid. Ben je sterk of niet.   Een sterk iemand zal bredere gutsen kiezen met een bepaalde kromming  dan iemand die minder sterk is.

Dus als je besluit gutsen te kopen zou mijn advies zijn,  ga een cursus volgen of sluit je aan bij een beeldhouw Atelier en probeer het aanwezige gereedschap. Door die ervaring zal je tot een goede keuze kunnen komen en kun je de juiste gutsen voor jezelf gaan aanschaffen.

Er zijn natuurlijk ook verschillende merken gutsen De Pfeil guts uit Zwitserland is een bijzonder goede guts. Uiteraard  zijn er betere gutsen maar de Pfeilguts kan gezien worden als een goede gemiddelde guts. Velde beeldhouwers gebruiken dit merk gutsen.

Dus bij Gutsen kopen, geld ook………….. bezit eer ge begint

Share This: